Varför hålla på ändra klockan?!

Förstår inte varför vi måste hålla på med vintertid å sommartid? Hur som helst så gjorde vi morgon 05:30 :-) gummans vilor blir lite annorlunda.. Hon vilar redan 2:a gången för i dag! :-)

Dagen blir nog lugn å stillsam, kanske åka på dollarstore å handla lite tvål å dylikt..

I går hade vi Jossan å Jim över på middag, var jätte trevligt! Älsklingen hade lyckats bra i köket å han bjöd oss på kalv från pappas gård, potatisgratäng å sallad.. Efterrätten bestod av vaniljvisp med kladdkaka å jordgubbar.. Mums!!

Näe dags att koka en ny panna kaffe :-)

Ha en bra dag i det strålande vädret!


Fredag!

Så skönt med helg! I kväll ska vi bara mysa hemma med lite gotta :-) är grymt godissugen!

I morgon ska vi på dop, Ania Selma ska döpas :-)

I dag har vi bara varit inne, hade tänkt att gumman skulle få sova i vagnen nu på eftermiddan men hon somnade i famnen när hon åt så ides inte börja böka på med nå kläder så hon fick sova i sängen..
Har även hunnit med städning av lägenheten, blir så fort dammigt!

Nu en liten vila innan gumman vaknar..


Flängt hela dan!

I dag har vi varit i farten hela dan! Vi klev upp strax efter 7, vid 9:30 tog vi bussen till stan.. Trodde gumman skulle sova länge i vagnen, men det blev bara 30 min.. Strosa på stan å lunch på mat och prat med Elin å Fredrik.. Vid 12 for vi hem å gumman somnade på bussen, hoppades att hon skulle sova länge denna gång för 13:30 skulle vi vara på BVC.. Men hon vaknade typ 12:45 så plocka upp henne, klä av henne å ge lite mat för att sen klä på henne igen! Nu börjar hon bli less!! :-)

På BVC gick det bra, hon hade ökar rejält i vikt från 6670 till 7280 på en månad, å lyckats bli 63 cm lång :-)
Från BVC styrde vi vagnen mot kyrkan för lite lek å babysång..

Väl hemma efter 16 var hon inte alls på jätte bra humör :-/ så hon somnade strax efter 18.. Lilla stumpan ❤

I morgon har jag bestämt att vi ska ha en inne dag! Mamma ska strutta runt i onepieceen hela dan :-)


Grinig dam!

I går var gumman grinig precis hela dan! Sov typ 15 min när hon i vanliga fall sover 1 1/2 timme.. Tror det är tänderna som spökar, så gav henne en supp till natten å hon har sovit så bra!! Inre alls som föregående natt när hon bara låg å vred å vände å sög på läppen..

I dag testade jag ge henne lite katrinplommon puré men det var ingen hit! :-) senare till lunch provade vi på potatis och majs puré men det var inte heller så intressant.. Hon satt mest å lekte med haklappen så kanske inte riktig redo än.. Men lite test måste man ju göra :-) bara så hon får känna andra konsistenser å smaker..

När Benny slutar jobba drar vi direkt upp till narken å hälsar på hos moffa,Elaine, moster Julia å morbror Edvin .. Blir å ta det lugnt å bada lite ute bastu å njuta :-)


Min förlossningsberättelse

Tänkte skriva ner min förlossningsberättelse, försöka i alla fall av det jag kommer i håg =)
 
Den 19 juni vid 22:30 började jag få jätte ont i ryggen, visste inte riktigt om det var på G eller om det var för att jag hade varit och promenerat på kvällen.. men ganska snabb insåg vi att det är på G för det kom allt tätare i snabb takt. Vid 23:00 ringde vi in till förlossningen och dem sa självklart att ta en panodil och försök vila, det brukar ta tid för förstföderskor! så vi gjorde det, men värkarna kom allt tätare å tätare så jag provade ställa mej i duschen men jag kunde knappt stå upp så vi ringde igen när värkarna kom med ca 2-5 min mellanrum. Dem sa att kom in!
 
När vi kom in efter midnatt hade jag öppnat mej ca 4 cm =)
 
 
vi blev inlagda och jag fick prova på att bada, vilket inte alls funkade!! då all värk kom i ryggen kändes det som att jag skulle gå av och försöka hitta en ställning i badkaret som var skön var helt hopplös, så upp igen..
På rummet testade jag lustgasen,då var kl 02:10, den hjälpte kanske första värken men sen tyckte jag inte att den hjälpte mej.. var lättare att bara andas genom värken på egen hand =)
 
02:50 fick jag min epidural! å efter nån minut känner jag ingenting å det är så skönt att få vila en stund.. ser på monitorn att värkarna kommer men jag känner inget!!
 
en glad Lisa!!
 
Pga av epiduralen avtog värkarna och jag öppnade mej ingenting på flera timmar, så vid 05:15 fick jag värkstimulernade dropp och då kom värkarna i gång igen med råge!!! dem höll i sig i flera minuter!! kommer i håg att jag låg å stirra på monitorn och bara väntade på att kurvan skulle gå ner, å när den såg ut att börja avta så stegrade den igen!! de var hemskt =)
Kl 7 fick jag serila kvaddlar för det skulle lindra lite i ryggen, men ack så fel!! det gjorde sjukt ont att ta dem å dem hjälpte ingenting!!!, provade på att stå på knä hängandes över sängkanten, vilket var jätte skönt..
 
När kl är ca 8:30 börjar jag krysta å kl 8:40 kom hon.. det tog mej 3 krystvärkar för att få ut henne!!
 
En trött men överlycklig mamma!!!
En välskapt tjej på 3545g å 49 cm lång var född <3
 
sen kom det fterlängtade fikat, var helt utsvlten!!
 
mamma å barn äter =)
 
Man glömmer bort väldigt mkt å väldigt fort, smrtan kommer man inte i håg.. vet att det gjorde ont, men kan inte beskriva hur ont =) å tur är väl det, för annars skulle man nog nte skaffa fler barn =)
 

Kli i munnen!

Gumman har verkligen börjat få kli i munnen.. Man ser verkligen på henne att det kliar å hon sover jätte oroligt innan hon faller i djup sömn.. Huvudet åker fram å tillbaka å det ser ut som att hon suger på en godis, typ som när det kliar i gommen på en själv.. Detta kommer väl hålla på ett tag innan det dyker upp nå tänder :-)

Men hon är nöjd ändå :-)


Dopsked blev ring

Fick 1 dopsked när jag döptes för exakt 29 år sen i dag.. Å vad gör man med en silver sked, Inget! Så den fick bli en super fin ring :-) använder ju alltid smycken så det passade perfekt!

I dag tog vi en lång promenad, mot örnäset å runt kronan.. Tog 1 timme å 12 min :-) när vi kom till lerbäcken började det snöa så vi hann hem :-)


Bara att ligga i!!

Om man ska återfå formen så är det bara att ta sig ut!! Är så skönt när man väl tagit sig, men kan vara lite segt innan :-)
I dag hann vi innan snön började vräka ner :-)


Älskade barn ❤

Vad gjorde man egentligen med sitt liv innan man fick barn? Det är ju det här som är livet!! ❤


Vagel

I somras fick jag en vagel i ögat som höll i sig ganska länge.. Men jag har än i dag kvar bulan som blev under ögat när det var så svullet.. Den gör inte ont men är ju som allmänt störande å mascaran kletar fast för den sitter just under dem nedre fransarna.. Bör jag kolla upp detta? Har jätte ofta vaglar men brukar inte hålla i sig så här länge.
Värdsliga problem man har :-)


Sovit gott!

I natt har gumman sovit bra :-) hon somnade redan 18:30 i går å vaknade bara till när hon tappat tutten, å sen har hon sovit till 7:30 ( har dock ätit några ggr i natt) .. Men nu på dagen har hon inte sovit nå mkt.. Förmiddagsvilan brukar vara ca 1 1/2 h men i dag blev det 30 min.. Hon ville hellre kolla på när jag krattade ute :-)


less på jotex!!

har beställt nya höstgardiner från jotex den 19 september, då stod det att leveranstiden var 4-5 dagar!!! så är de alltid med jotex, kan vara flera veckor nästan månader sena, så detta var sista gången jag beställde därifrån!!
 
I dag har vi haft en riktig slöar dag jag å gumman.. vi steg upp vid 8.30 å tog det lugnt.. när hon somnade vid 10 passade jag på att dammsuga, skura å dammtorka..å efter lunch tog vi en kortis promenad å svängde förbi ica..
 
nu sover tjorven å gumman brevid varann, ska nog oxå krypa upp å vila en stund.. kanske har ro att ligga en stund i alla fall.. =)

3 månader

en sen 3 månaders update =)
 
den 20 spetember var vi på 3 månaders koll.. då var det även vaccination vilket var det värsta jag varit med om =( oftast så brukar dem vara två stycken så dem ger sprutorna samtidigt men det var dem inte så hon fick plågas 2 ggr.. å det var inte det lättaste att få henne lugn, å när hon väl lugnat sig så skulle det stickas igen.. å så hon skrek, det var så hjärtskärande..
 
hon växer i alla fall =)
 
vikt: 6670g
längd: 61,5 cm
huvud: 41
 
den 22 oktober är det dags å mäta å väga igen =)
 
Jag tror att min mjölk börjar ta slut.. ena bröstet skulle man nog kunna säga noll produktion å det andra börjar nog oxå avta fast hon ammar jätte mkt från den sidan.. men hon verkar ju nöjd å belåten så det kanske är nog.. men men det är ju inte hela världen om det nu är så.. har ju i alla fall kunnat amma henne ett tag =) å kommer nog kunna det ett tag till men kommer nog få ge lite stödmål med ersättning tror jag..
 
Måndag i dag å det betyder babysång i kyrkan med Josse å Elvira =) alltid lika trevligt å träffa lite folk å komma ut..
 
 

Bara för kul!

Hade varit roligt att veta vilka ni är som följer min blogg :-)

Kommentera gärna å skriv in er blogg adress om ni själv bloggar!!

Kram


Vill inte sova!

Nu dem senaste kvällarna har gumman somnat så gott vid 19 för att sen vakna typ 1 timme senare å är jätte ledsen.. För 2 nätter sen hade hon nog en mardröm, hon var alldeles svettig å skrek så vi tog upp henne å hon somnade inte om förrän 22:30, kvällen efter det vaknade hon oxå men då somnade hon om innan 21 å samma i går.. Hon fick gå runt i gå stolen å leka en stund innan hon somnade om vid 21:30.. Undra när hon kan sova i ett sträck till nästa måltid vid 3?! Jaja det gör ju inte så mkt är ju inte så att hon är vaken hela nätterna :-)

Nu är kl 9:10 å hon sover än ❤

Handlade lite kläder till henne i går för presentkortet jag hade på Åhléns å lite andra rea saker som jag hitta..


God morgon!

Varför är jag vaken?!! Barnet sover å det borde jag oxå göra, känner mej trött men kan inte somna om.. Kommer säkert bli skit trött när Milea vaknar :-)

Hon somnade sent i går, vaknade av en mardröm å kunde inte somna om förrän efter 22, å då fick hon sova brevid mamma :-)

Stiger nog upp å tar mej en kopp kaffe!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu