Dålig på blogga..

blir inte så mycket bloggande just nu.. har egentligen all tid i världen men dock ingen motivation..så det blir lite spontan inlägg lite då å då..
 
vi gör egentligen inte så mycket.. vi njuter av ledighet å tar dagen som den kommer.. vi sover länge på morgonen å bara myser på.. vi njuter av all tid med vår gumma å hon är så snäll å nöjd =)
 
 
Hon växer på, förra veckan vägde hon 4960 å var 55,5 cm lång.. å jag mår oxå bra nu med alla mina amningskomplikationer.. nu är det bara amma på för att få i gång ena bröstet så det kommer i kapp det andra =) men har nog med mat i alla fall, det visar ju hennes vikt på ;)
 
Gumman fick även premiär basta när vi var i vyöni.. å i lördags konstaterade vi att hon gillar att dusch med pappa sin.. hon höll på somna i hans famn när dem stod i duschen, go ungen <3
Bröllop har vi oxå hunnit med, så fort kyrkklockorna började ringa så ville gumman ha mat ,så mamma missade hela vigseln =) men brudparet var så otrloiggt vackra =)
 
 
nu ska jag gå lägga gumman, hon har slocknat i soffan =)

Sorgens dag!! :-(

I dag fick vi ett riktigt tråkigt besked.. En katt hade hittats påkörd i går vid 23 tiden, å det visade sig vara vår älskade Märta :-( Många tårar har fällts, han var verkligen ett original våran gosse..


På akuten!

Rolig fredag.. Hade så mkt att fixa innan vi åker till vyöni, men i stället vaknar jag på morgonen å har sjukt ont i bröstet.. Har haft en knöl sen jag fick mjölkstockning men barnmorskan har sagt att den försvinner.. Har masserat, duschat varmt, haft vetevärmaren men inget har fungerar.. Så i morse var den större å gjorde jätte ont :-( så i väg till vc där jag fick remiss till akuten för dränering.. Hoppas det blir bättre efter det!! Har världens bästa sambo som kom hem från jobbet å är med gumman :-) Wish me luck!!


Mer presenter..

I går var min moster Ruth å hälsade på :-) gumman fick jätte fina presenter bl.a. En body, ett par linne haremsbyxor å virkade conversetossor :-) Tusen tack!


Mat!!

Hur mkt å ofta kan man egentligen äta!! Tidigare åt gumman ganska precis var tredje timma.. Men nu är hon inne i nån period å vill gärna äta varannan.. På kvällarna är hon helt extrem, börjar ju undra om jag har nog med mat åt henne, men med tanke på hur bra hon ökar i vikt så har jag nog det.. Jag hoppas det går över snart, man blir ju så låst att sitta fast i soffan å amma hela dagarna å kvällarna :-) hur länge tog det för era små barn innan dem börja sova längre på nätterna å fick lite sovrutiner?? Nu är det bara 1 v kvar tills Benny har semester, ska bli så skönt!! Vi pyser direkt till vyöni på fredag där en efterlängtad sotbastu väntar!! :-)


olycklig gumma..

i dag har inte varit ngn bra dag för gumman.. tror hon haft jätte mkt magknip vilket resulterat i gallskrik!! skär så i mamma hjärtat när inget man gör hjälper, det gör inte sken bättre heller att mamman i huset är helt slut.. gumman har även knorrat mkt under natten å tjorvat på så har inte blivit många timmars sömn..
 
men nu sover hon gott sen många timmar, alltså kommer det bli ytterligare en vaken natt.. men det är ju inte så lätt att få en liten bebis att vakna å hålla sig vaken tills vi tycker hon ska sova..=)
men i morgon ska jag verkligen försöka sova när hon sover OM hon nu sover å inte har magknip som i dag..
 
men vad gör nu lite trötthet när man tittar på det lilla livet...
 
Mammas ögonsten <3

En liten update..

En liten update om amningen hittills..
på fredag eftermiddag fick jag mjölkstockning på det onda bröstet =( vilken fruktansvärd smärta.. åkte direkt till jouren på lördag morron, för har så mkt skorpor som stockat igen gångarna så ingen mjölk ville ut, hur mkt jag än pump å hur mkt jag än ammade.. visade sig att jag hade en kraftig mjölkstockning som spridit sig till lymfkörtlarna, så det blev antibiotika i 10 dgr.. redan på söndag började jag må bättre, tog en lång varm dusch å fick äntligen igång lite flöde å slutade inte mjölka förrän det tog slut.. lättade enormt på trycket!! så nu är bröstet mjukt igen så nu återstår bara såren som är hemska!!
På natten ammar jag bara från det "friska" bröstet för det gör minst ont, sen ammar jag henne mer från det onda på dagarna.. som tur är så gör det bara ont när hon ska ta tag i bröstet men slutar så fort hon fått grepp å börjar äta.. en det kan vara en rikigt pärs!! hon tjorvar ganska mkt på just det bröstet å är som en liten ivrig fågelunge, försöker behålla lugnet fast svetten rinner å jag blir stressad.. håller mej därför hemma ganska mycket nu så jag får plågas i lugn å ro =)
 
annars är det helt underbart att vara mamma, inga måsten, kan sova länge på morgonen efter varje amningspass å bar njuta av dagen å lära känna sitt barn =) pappa har börjat jobba igen, men som tur är så är det bara 2 veckor sen har han semester till 3 sep !! =) är verkigen skönt när han är hemma, man inser inte hur beroende man blir.. bara att ta en dusch måste planeras in.. =)
 
Det 13 juli åker vi upp till Vyöni å blir där fram till den 22.. ska bli så skönt att komma upp å få njuta av lugnet å ääntligen få bada sotbastu!! som vi längtat..=)
 
Nu ska jag krypa upp med mina hjärtan!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu