Godkänd besiktning 👍

Var till tandläkaren i dag för en undersökning.. Fick en tid förra året men sköt på den tills det bara rann ut i sanden.. Men inga hål å bara lite tandsten.. Tecknade i alla fall en tandförsäkring, hamnade på en 2:a av en skala på 1-10, å det blev typ 79kr i månaden så nu behöver man inte oroa sig för att inte ha råd att gå till tandis :-)

Efter det for vi till syster Erika å kollade in deras nya lya å få se stor kulan.. Nu längtar vi tills bebisarna kommer!! Bara några veckor kvar, svårt att säga när dem kommer när dem är två då blir det oftast några veckor tidigare..😊

Näe nu kolla Sofias änglar 👼


Börjar bli fin igen..

Dag 1 och dag 15.. Gick tillbaka ganska fort 👍


Vart är solen?

I dag kände jag mej slö för att gå ut.. Är ju jätte skönt ute men det är lite halkigt på vägarna så vi myser inne.. Passar på att tvätta å plocka :-)

I dag har gumman varit på mkt bättre humör.. Bökade lite i natt vid 2-3 å sov sen till strax före 6.. Å på vilan blev det hela 1 1/2 timme både för mamma å barn :-) å nu sover hon lunch å har snart sovit en timme.. Hon behöver sömnen lillbebisen.. Hon kanske tar igen för alla andra dagar ;-)

I morgon är det dags för ett besök hos tandläkaren, har liksom skjutit på den där tiden i typ 1 år nu.. Så lika att gå!! Sen ska vi till syster Erika å hälsa på henne å den enorma kanonkulan :-) tänk 2 kusiner får Milea på samma gång, jätte kul tycker vi!!

I morgon är det även älsklingens födelsedag!! Vi brukar inte göra så stor grej när vi fyller år, men kanske lite fika för familjen :-)


Ja alla är ute i solen å myser på, vilket vi oxå vill vara!!! Men måste vara hemma då jag väntar på leverans från dhl å såklart får man ingen tid, utan levereras under kontorstid! Så det är bara å sitta å vänta :-) för det är ju en väldigt viktig leverans!! :-)


Hjärtegullet❤


Varför sova när man kan leka?!

Ja Milea tycker ju inte att det här med sömn är speciellt viktigt.. Hon somnade i går efter 19:30 å vaknade igen före 5.. Sen när det är dags att vila igen så sover hon bara 30 min!!!

Måndag i alla fall å det betyder lek i kyrkan! Det tycker vi är kul :-)

Nu ska jag försöka göra ett städryck samtidigt som jag jagar stumpan ;-)


På bättringsvägen..

Är nu inne på dag 13 med ansiktsförlamningen och det börjar bli mkt bättre..ögat är inte alls irriterat och jag kan nu vissla och gnida ut lypsylet =) munnen rör sig när jag pratar och är bara lite sne.. SKÖNT!!!
 
i går var vi ute i Josse å Jims stuga å grillade å mös på, å i dag drog vi till Ormberget med familjen Heldeskog/Pääjärvi.. grilla lite å mysa på i solen.. men det blev lite kallt efter ett tag å gumman blev lite otålig i vagnen så då åkte vi hem..
 
hemma har gumman sprungit runt runt runt med gå vagnen å hon blir så jäkla sur när det tar stopp vid väggar å dylikt ;) hon har verklugen börjat få ett jäkla humör lill damen!
å älskling gjorde super goda biffar till middag, mums!!!
 
Nu slöar vi bara i soffan å väntar på få gå nanna kudde, gumman har vaknat 5 hela helgen!! å sen sovit jätte lite under dagen, typ 30 minuters pauser.. så mamman i huset är trött!!

Åka spark

I dag har vi varit ute å sparkat! Gumman trivdes bra i sparken å fick så härligt röda kinder :-)
Hoppas på fin väder till helgen så vi kan vara ute å åka pulka..
Efter vi varit ute å ätit lunch var det dags för vila, å det blev hela 2 1/2 timme, frisk luft gör en trött!
På kvällen har gumman badat bastu å hon somnade direkt jag la ner henne i sängen..
I morgon åker vi hem igen, vi saknar pappa ❤


8 månader ❤

I dag blir stumpan hela 8 månader! Vars försvann tiden!!
Hon har lärt sig en hel del å börjar verkligen få en egen personlighet :-) hon har börjat bli så busig av sig..
På morgonen har vi varit på BVC, hon väger nu 8900g å är 71 cm lång..
Efter det hoppade vi in i bilen å styrde mot vyöni å överraskade mommo ❤
Hon blev så klart jätte glad, men vi saknar att ha med pappa!


Jobb!

Då har jag varit och jobbat i 4 timmar :-) fick sen höra att det inte alls är säkert med denna förtur men inom denna kommun blir jag inte förvånad om alla mina LAS dagar är borta när jag kommer tillbaka.. Men hur som helst var det kul att komma ut en sväng :-)
Nå vet jag det finns jobb till hösten, vet inte ens om jag vill tillbaka till fsk.. Det får tiden utvisa :-)

Stumpan har haft det bra med pappa! Å inte för att jag trott något annat :-)


Första natten!

Nu har gumman sovit första natten i eget rum å det gick hur bra dom helst! Hon vaknade vid 3, gav henne tutten å hon somnade om till 7! Hoppas det håller i sig :-)

Söndag i dag, får se vad vi hittar på en dag som denna :-)


Feb. 16, 2013

Nu är bloggen under uppbyggnad! Snälla Josse hjälper mej att få den fin :-) jag fattar verkligen ingenting av det där, alla dessa koder till höger å vänster :-)

I dag har vi haft en riktig lek dag.. Först var Josse å Elvira här å flickorna lekte så fint inne på mileas rum.. Efter det däckade hon :-) sen på eftermiddagen kom familjen pääjärvi/heldeskog på middag å lek igen med Ania.. Gumman han bli lite övertrött så det tog över 1 timme innan hon somnade.. Så nu sover hon i eget rum, undra vem som har det jobbigast ;-)



Bells pares

Bells paresär en förlamning av kranialnerv VII (ansiktsnerven) vilket resulterar i oförmåga att kontrollera ansiktsmusklerna på den drabbade sidan. Flera förhållanden kan orsaka en ansiktsförlamning, t ex hjärntumör, stroke och borrelia. Men om ingen specifik orsak kan identifieras, är det tillstånd som kallas Bells pares. Uppkallad efter skotska anatom Charles Bell, som först beskrev det, är Bells pares den vanligaste akut mononeuropati (sjukdom som bara en nerv) och är den vanligaste orsaken till akut ansiktsnerven förlamning.

Bells pares definieras som en idiopatisk ensidig ansiktsnerven förlamning, oftast övergående. Varumärket är snabbt insättande av partiell eller fullständig pares, vanligen i en enda dag.

Man tror att ett inflammatoriskt tillstånd leder till svullnad i ansiktsnerven. Den nerv färdas genom skallen i en smal ben kanalen under örat. Nerv svullnad och kompression i den smala ben kanalen är tänkt att leda till en nerv hämning, skada eller dödsfall. Inga lätta att identifiera orsaken till Bells pares har hittats.

Läkare kan förskriva anti-inflammatoriska och anti-virala läkemedel. Tidig behandling är nödvändigt för läkemedelsbehandling att gälla. Effekten av behandlingen är fortfarande kontroversiell. De flesta människor återhämta sig spontant och uppnå nästan normal till normala funktioner. Många visar tecken på förbättring så tidigt som 10 dagar efter debuten, även utan behandling.

Ofta öga i den drabbade sidan inte kan stängas. Ögat måste skyddas från att torka upp, eller hornhinnan kan skadas permanent resulterar i nedsatt syn. I vissa fall tandproteser upplever ett visst obehag.

 

Ja får se hur länge jag får dras med detta, hoppas verkligen att kortisonet ska påskynda det! måste på apoteket i morgon och köpa ögondroppar, ögat stängs inte riktigt å blinkar inte, så blir lite torrt och svider i det..har svårt att koncentrera mej när jag ska läsa å när man är ute å går är det jätte jobbigt.. märkte i går att jag är väldigt ljudkänslig på högeröra..om ca 3 veckor ska jag på återbesök till sunderbyn å se om det blivit någon förbättring..

Nu sover barnet å jag å Corran ser tv, medan pappa är på O´learys med jobbet.. det är ju Grey´s i kväll!!!! känner mej helt slut som artist! nu börjar jag känna att det ska bli skönt att åka å jobba på tisdag i 4 timmar å få en liten paus =) älska verkligen att vara hemma, men det är verkligen fullt ös hela tiden..

 

 
Älskade barn <3

Tålamod köpes!!

Jag har alltid sett mej själv som en person med mkt tålamod, men nu börjar jag tvivla starkt!! eller så kanske det beror på den ständiga tröttheten som gör att jag tappar humöret väldigt fort..
Gumman har blivit sååå besvärlig vid alla läggningar, kväll som dag.. hon sparkas, bökar i famnen, ska bara klättra å skriker.. ögonen rullar för hon är jätte trött, å så fort hon känner att hon börjar somna så börjar hon skrika.. å när hon väl lyckats somna lite djupare försöker jag försiktigt lägga ner henne i sängen, men jäkla direkt snurrar hon runt å ska börja klättra *arggggghhhh*
i går bökade hon i 2 timmar innan hon väl somnade..
 
Jag vet inte vad det kan bero på, hon har lltid sovit bra innan.. jag tror att det beror på att hon utvecklas så mkt nu, så hon bearbetar allt hennes klättrande å krypande i sömnen, hon får aldrig ro i kroppen!
sen när hon väl somnat å man ser på det underbaraste som ligger i sängen får man dåligt samvete för att man blivit irriterad å arg, hon är ju bara ett barn <3
 
det blir nog bättre med tiden!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu