Bells pares

Bells paresär en förlamning av kranialnerv VII (ansiktsnerven) vilket resulterar i oförmåga att kontrollera ansiktsmusklerna på den drabbade sidan. Flera förhållanden kan orsaka en ansiktsförlamning, t ex hjärntumör, stroke och borrelia. Men om ingen specifik orsak kan identifieras, är det tillstånd som kallas Bells pares. Uppkallad efter skotska anatom Charles Bell, som först beskrev det, är Bells pares den vanligaste akut mononeuropati (sjukdom som bara en nerv) och är den vanligaste orsaken till akut ansiktsnerven förlamning.

Bells pares definieras som en idiopatisk ensidig ansiktsnerven förlamning, oftast övergående. Varumärket är snabbt insättande av partiell eller fullständig pares, vanligen i en enda dag.

Man tror att ett inflammatoriskt tillstånd leder till svullnad i ansiktsnerven. Den nerv färdas genom skallen i en smal ben kanalen under örat. Nerv svullnad och kompression i den smala ben kanalen är tänkt att leda till en nerv hämning, skada eller dödsfall. Inga lätta att identifiera orsaken till Bells pares har hittats.

Läkare kan förskriva anti-inflammatoriska och anti-virala läkemedel. Tidig behandling är nödvändigt för läkemedelsbehandling att gälla. Effekten av behandlingen är fortfarande kontroversiell. De flesta människor återhämta sig spontant och uppnå nästan normal till normala funktioner. Många visar tecken på förbättring så tidigt som 10 dagar efter debuten, även utan behandling.

Ofta öga i den drabbade sidan inte kan stängas. Ögat måste skyddas från att torka upp, eller hornhinnan kan skadas permanent resulterar i nedsatt syn. I vissa fall tandproteser upplever ett visst obehag.

 

Ja får se hur länge jag får dras med detta, hoppas verkligen att kortisonet ska påskynda det! måste på apoteket i morgon och köpa ögondroppar, ögat stängs inte riktigt å blinkar inte, så blir lite torrt och svider i det..har svårt att koncentrera mej när jag ska läsa å när man är ute å går är det jätte jobbigt.. märkte i går att jag är väldigt ljudkänslig på högeröra..om ca 3 veckor ska jag på återbesök till sunderbyn å se om det blivit någon förbättring..

Nu sover barnet å jag å Corran ser tv, medan pappa är på O´learys med jobbet.. det är ju Grey´s i kväll!!!! känner mej helt slut som artist! nu börjar jag känna att det ska bli skönt att åka å jobba på tisdag i 4 timmar å få en liten paus =) älska verkligen att vara hemma, men det är verkligen fullt ös hela tiden..

 

 
Älskade barn <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu