Lite less..

Nu börjar jag bli less på att vara gravid! Får nya krämpor hela tiden.. Den senaste är högerhanden som gör jätte ont.. När jag vaknar kan jag inte knyta näven å fingrarna sover typ hela tiden, har ingen kraft i den alls.. Är väl säkert nån nerv som ligger i kläm tycker bara att det är konstigt att det gör ont i hela handen.. Förhoppningsvis är allt över snart!

I dag har vi rantat runt lite på stan å på storheden. Träffade mkt folk vi känner så det var kul :-) nu ska vi snart tända grillen å grilla lite kött *mums*


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter som karpaltunnel syndrom. Varför får man karpaltunnelsyndrom under graviditeten?



Karpaltunnelsyndrom uppstår när vätska samlas och orsakar svullnad kring nervkanalen (karpaltunneln) i handleden, vilket leder till pirrande, smärta och domning samt förlust av koordination i händer och fingrar. Det uppstår vanligtvis mot slutet av graviditeten och kan mycket väl återkomma under påföljande graviditeter. Det kan också fortsätta, eller utvecklas, under den första tiden efter förlossningen (Baumann et al 2007).



Det kan vara svårt att ta tag i små saker och utföra handrörelser som kräver precision. Det är värre i den dominanta handen (den man skriver med) och uppstår vanligt först i pek- och långfingrarna. Det är särskilt smärtsamt på morgonen när man först vaknar, eftersom händerna vanligtvis är halvknutna i sömnen.



2012-06-09 @ 17:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu